Så meget som jeg kan få! Dette vil være svaret let råbte af de fleste iværksættere. Faktum er dog, både og undervurderer mængden af kapital for at finansiere en virksomhed kan have alvorlige negative konsekvenser.

Undervurderer hvad du har brug for kan forårsage problemer spænder fra at skulle gå gennem hele tidskrævende fundraising processen igen, til at lukke virksomheden, fordi fondene er løbet tør. Skulle gå tilbage til de oprindelige investorer og bede om flere penge ofte underminerer entrepreneur’s troværdighed hos investorerne og kan forårsage en betydelig udvanding i grundlæggers ejerskab.

At opnå mere end nok kapital kan synes som en velsignelse i første omgang, men det kan avle en slap holdning til udgift kontrol. “Hvis du har det, bruge det,” er ikke et tilrådeligt motto for en ny virksomhed. Hvis investeringen sker i form af egenkapital, at rejse for mange penge betyder at grundlæggers andel af virksomheden blev reduceret mere end var nødvendigt – og det krænker et af maxims iværksætterkultur: hold på disse equity point!

Typiske rådgivning til iværksættere er at gøre en cash flow projektion, eller kontant budget og derefter tilføje 10%, 20% eller endda 50% at dette beløb til “krisesituationer.” Disse krisesituationer er alle de ting, der kan gå galt i en start-up venture, alle de ugunstige begivenheder, der kan indvirke negativt på resultater.

Beredskabsplanlægning er en færdighed, der ikke kommer let til alle iværksættere–selv dem med en finansiering baggrund. Hvordan får du den skeløjet optimist (hvad du absolut skal være at selv forestille sig ideen om at starte en virksomhed), der forventer bedst, at planlægge for værst?

For at stimulere beredskabsplanlægning, hjælper det til at se på årsagerne hvorfor iværksættere så konsekvent løber tør for penge; blandt disse er:

Ikke indser, hvor dyrt det er at indføre et nyt produkt, især forbrugerprodukter, på national basis.

Ikke at indse, hvor lang tid det tager for at introducere et nyt produkt, eller at markedet virkelig acceptere produktet.

Forsinkelser i myndighedernes godkendelse, kommunale zoneinddeling eller patent godkendelse.

Antages det, at en lille start-up virksomhed vil få den samme overbærenhed på betalinger og gunstige vilkår, vil en stor en.

En iværksætter med en tidlig fase virksomhed skal være forberedt på en eller flere af disse situationer opstår. Beredskabsplanlægning betyder ikke blot at tilføje en procentdel eller dollar “pude” til mængden af kapital søges fra investorer eller långivere. Det er en måde at tænke–en erkendelse af at den entrepreneurielle vej altid er stenet. Envisioning hvad kan gå galt ikke svare til iværksættere mister tro på deres produkt eller deres virksomhed; Det betyder, at de accepterer disse vanskeligheder som et skridt på vejen til velstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.